ONZE LESSEN

Omarm je liefde voor dans

BALLET VOOR ONZE KLEINSTEN

Spelenderwijs worden de kleuters voorbereid op het klassieke ballet. Zij krijgen een aan hun niveau aangepast basisprogramma : dansexpressie, muzikaliteit, ritme, ruimtebesef, lichaamsbesef, lenigheid, kracht,... Fantasie staat centraal zodat de leerlingen helemaal mee zijn. Deze les is voor leerlingen van de 2de en 3de kleuterklas en duurt 45 minuten.

4 & 5 JAAR

BALLETINITIATIE

Leerlingen krijgen één uur per week les in groep. Om leerlingen optimaal te kunnen begeleiden houden we de groepsgrootte op maximaal 15. Dansplezier staat hier centraal. In deze lessen leert men speels en creatief, op leuke muziek, de basis van de klassieke dans. Er is in de les voornamelijk aandacht voor een correcte houding, lenigheid, muzikaliteit, ruimtebeleving, lichaamsbesef en individuele artistieke ontplooiing. Naast het dansplezier worden de creatieve en sociale ontwikkeling wekelijks gestimuleerd. Deze les is voor leerlingen van 6-7 jaar.

6 & 7 JAAR

KLASSIEK BALLET

Zoals notenleer de basis vormt bij de muziek, zo is klassiek ballet de grondbasis voor elke dansvorm.

Oefeningen aan de barre, au milieu en dansvariaties worden bij Balletstudio B. Classical op een zeer dansante manier bijgebracht. Zowel kinderen, jongeren, als volwassenen krijgen, door middel van de steeds groeiende en evoluerende ballettechnieken, toegang tot een schitterende discipline, die schoonheid, energie, tijd en ruimte met elkaar verbindt.

8+ JAAR

BALLET SPECIALISATIE

De specialisatie groepen zijn de trots van de balletstudio. Deze dansers werden geselecteerd uit de wekelijkse lessen. Ze tonen een bepaalde gedrevenheid, leergierigheid, en liefde voor dans. Ze krijgen een stevige technische scholing op hun niveau. Techniek, doorzettingsvermogen en uitstraling zijn de kernbegrippen tijdens deze les. Leerlingen krijgen één uur per week les in groep, onderverdeeld in 3 niveaus vanaf 10 jaar. Inschrijven voor deze les kan pas na overleg met de dansdocent.

10+ JAAR

Deze les kan enkel gevolgd worden in combinatie met de basisles Klassiek.

POINTES

Vanaf 12 jaar worden er ook pointelessen aangeboden. Een techniek, die vooral lichtheid en elegantie nastreeft, is een verdieping en verruiming van de (klassieke) ballettechniek. Deze vorm van dansen vereist een apart soort schoeisel, de zogenaamde pointes of spitzen. Vroeger beginnen met pointes wordt niet toegelaten, daar hun voetjes mogelijks nog niet volgroeid zijn en zij hierdoor blijvende schade zouden kunnen oplopen. Enkel dansers met voldoende balletervaring en voeten die sterk genoeg zijn komen in aanmerking voor deze pointeles. Leerlingen krijgen één uur per week les in groep.  De balletdocent bekijkt samen met de geïnteresseerden of zij hier al dan niet klaar voor zijn.

12+ JAAR

Deze les kan enkel gevolgd worden in combinatie met de basisles Klassiek.

B. LADIES

Zowel ervaren als beginnende dansers vanaf 18 jaar zijn welkom in deze les. De les bestaat uit een mix van dansstijlen. Door middel van danscombinaties werken we hier aan conditie, kracht en souplesse van het lichaam. Plezierbeleving staat voorop. Leerlingen krijgen één uur les per week in groep.

18+ JAAR