top of page
WAAR DANSTALENT IN ONTWIKKELING IS

Over B. Classical Balletstudio

Onze filosofie

B. Classical gelooft in de kracht van ballet. Het is meer dan een wekelijkse activiteit en wordt al snel een levensstijl, een filosofie. Fitheid en gezondheid zijn onze doelen, kunst is onze vorm.

Visie

Onze balletstudio wil een referentie worden voor gemotiveerde leerlingen die op vlak van dans hun grenzen willen verleggen en waar zij hun creatieve talenten kunnen ontwikkelen, maar ook op persoonlijk vlak hun zelfvertrouwen en zelfdiscipline kunnen versterken wat hen eveneens ten goede zal komen in hun dagelijkse leven.

 

Waarden

De focus ligt op kwaliteit, doorzettingsvermogen, beleving en ontwikkeling.

Missie

Samen streven we naar een hoog kwalitatief dansniveau waar dansbeleving centraal staat. Door kwaliteitsvolle, goed opgebouwde danslessen met aandacht voor een correcte en verantwoorde danstechniek, en dit onder leiding van een gediplomeerde en ervaren dansdocente, is dit een ideale manier om de motorische en creatieve ontwikkeling van lichaam en geest vorm te geven. Kortom, in onze balletstudio kunnen de leerlingen hun eigen talenten verder ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen. Op deze manier kunnen gemotiveerde leerlingen meer lichaamsbeheersing en zelfvertrouwen ervaren in een gezonde leeromgeving met wederzijds respect en een open communicatie naar leerlingen en ouders.

 

Dansen is ontspannen, durven, genieten, zelfvertrouwen versterken, inspireren, vallen en opstaan, tonen wie je bent, beweging, communicatie, onderzoeken, plezier maken en ervaren, jezelf verrassen maar boven alles jezelf kunnen en mogen zijn.

Hoe geraken we daar?

De danslessen zullen voor elk niveau kwaliteitsvol en goed opgebouwd zijn met een correcte en verantwoorde danstechniek.

Tweejaarlijks zal een externe onafhankelijke jury de leerlingen evalueren tijdens een balletexamen op vlak van techniek, inleving en discipline.

Tweejaarlijks organiseert B Classical een balletvoorstelling waarbij de leerlingen met volle overgave hun talenten kunnen tonen voor publiek.

birgit.jpg

Oprichter & Docent

Birgit Hannes

artistieke en creatieve bezielster
Birgit is de drijvende kracht achter balletstudio 
B. Classical.

Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door dans en dan vooral het ballet. Nadat ze haar dansopleiding (Hoger Instituut voor dans te Lier, het huidige Conservatorium Antwerpen) afgerond had, ging ze verder met de specifieke lerarenopleiding dans zodat ze haar passie kan doorgeven aan ander danstalent.

 

Als hoofd van deze balletstudio hecht ze veel belang aan het contact met al haar dansleerlingen. Zij staat zelf in voor alle lessen en doet dit met hart en ziel. Zij is tevens verbonden aan de academie van Buggenhout (afdeling dans), alsook is zij creatief verbonden bij dansgroep Imago Tijl. Naast dit alles is zij ook de trotse mama van 4 kindjes.

WE HOREN GRAAG VAN JOU

Kom een kijkje nemen in onze studio

B. CLASSICAL Balletstudio

Graaf de Broquevillestraat 12

2400 Mol (B) 

Email - contactpersoon Birgit Hannes

Overschrijving details

IBAN: BE82 1030 6706 5868

  • Facebook
  • Instagram

NEEM CONTACT OP

Bedankt voor de inzending!

bottom of page